1. hulptoestellen
  2. optische rookmelder

Beste optische rookmelder [Test 2024]

Laatst bijgewerkt: 27 mrt. 2024

Het ongeluk is altijd nabij. Vooral als het gaat om brandgevaar. Voor iedereen is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen voor het geval er iets gebeurt. En een van de meest voorkomende manieren om je te beschermen tegen brand is het gebruik van optische rookmelders. Ze helpen om je gebouw te detecteren als er sigarettenrook of koolmonoxide aanwezig is. Maar wat zijn de beste optische rookmelders? Daarom hebben wij een top 10 samengesteld van de beste optische rookmelders op de markt. Ook hebben we de reviews van andere klanten gelezen om een betere selectie te maken. Zo kun je een optische rookmelder kiezen die het beste bij jou past.

Hier vind je onze top 10 van de beste optische rookmelders. Na onze uitgebreide vergelijking van vele optische rookmelders, ben jij verzekerd van een goede aankoop, wanneer je een optische rookmelder uit onze top 10 aanschaft.

Inhoudsopgave

Beste 10 optische rookmelders [Uit onze 2024 test]

Hieronder volgt onze top 10 van de beste optische rookmelders. We hebben diverse optische rookmelders uitvoerig getest en met elkaar vergeleken. Daar is deze top 10 optische rookmelders uit ontstaan. Als je een aankoop doet uit onze top 10 optische rookmelders ben je verzekerd van een goede aankoop. De beste uit onze test is DVM-SB90 optische rookmelder. Deze vind je direct hieronder.

1. DVM-SB90 optische rookmelder

5/5

De DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij is een krachtige rookmelder die betrouwbaarheid en veiligheid biedt. De rookmelder is voorzien van een grote testknop en een waarschuwing voor een bijna lege batterij, waardoor u op elk moment kunt controleren of de detector werkt. Ook wordt de rookmelder geleverd met een verwisselbare 9V-batterij voor een langere levensduur. De DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij heeft een geavanceerd fotometerontwerp met een hoge gevoeligheid. Hiermee worden rook en andere vormen van brandgevaar snel gedetecteerd. Bovendien heeft de rookmelder een brede waaier aan detectiehoeken waardoor de rook meer kans heeft om effectief te worden gedetecteerd. De rookmelder is ook voorzien van een thermische sensor die de temperatuur in de omgeving constant meet. Zo kunnen snel veranderingen in het milieu worden gedetecteerd, waardoor uw huis of bedrijf veilig wordt gehouden.

3. AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek is een state-of-the-art rookmelder die speciaal is ontworpen om uw huis optimaal te beschermen tegen brand. Met de Thermoptek- en Wi-Safe2-technologie biedt deze rookmelder een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid bij het detecteren van rook en brand. De rookmelder heeft een vaste 3V lithiumbatterij die 10 jaar meegaat. Daarnaast heeft het een pauzeknop waarmee u de rookmelder tijdelijk kunt uitschakelen voor wanneer u bijvoorbeeld gaat koken. De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder is eenvoudig te installeren en te bedienen. U kunt de rookmelder aansluiten op uw Wi-Safe2-netwerk en het is te koppelen met andere rookmelders. Dit stelt u in staat om een slim alarmsysteem te creëren dat uw huis optimaal beschermt tegen brand. De rookmelder is ook uitgerust met een LED-lamp die brandt wanneer de rookmelder actief is. Bovendien heeft de AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder een duidelijk alarm dat afgaat bij het detecteren van rook of brand. Zo heeft u een betrouwbare beveiliging voor uw huis.

5. DVM-SA30: geavanceerde optische rookmelder, vaste batterij (10 jaar).

5/5

De DVM-SA30 is een geavanceerde optische rookmelder met een 3V vaste lithium batterij (10 jaar). Dit is een betrouwbare en veilige rookmelder die een groot deel van de levensduur van een gebouw beheert. De rookmelder is voorzien van een krachtige optische sensor met een zeer gevoelige optische sensor. Deze sensor detecteert rook en vlammen die worden gevormd door smeulen, kleine vlammen, koolmonoxide, brandbare gassen en andere brandgevaarlijke stoffen. De DVM-SA30 biedt een hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare resultaten, ook bij hoge druk en extreme omgevingstemperaturen. Het slimme ontwerp van de rookmelder zorgt ervoor dat hij zelfs in drukke, lawaaierige omgevingen kan werken, zonder dat er vervorming of interferentie optreedt. Daarnaast heeft de rookmelder een ingebouwde temperatuur- en luchtvochtigheidssensor die samen met de rookmelder gebruikt kan worden om de algehele veiligheid te verbeteren. Bovendien is de rookmelder uitgerust met een draadloze communicatie-interface die een eenvoudige installatie mogelijk maakt en kan worden gebruikt om de rookmelder op afstand te bedienen.

7. FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder.

5/5

De FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder is een veilig en betrouwbaar product dat speciaal is ontworpen om uw huis te beschermen tegen brandgevaar. De melder is voorzien van een 9V back-up batterij, waardoor u er zeker van kunt zijn dat de melder ook in geval van stroomuitval blijft werken. De melder is uitgerust met de nieuwste optische technologie, waardoor zelfs smeulende, langzaam ontwikkelende branden snel en accuraat kunnen worden gedetecteerd. Dit product is ook geschikt voor nul op de meter (NOM) woningen. De SW1-EUT heeft een slimme techniek die het mogelijk maakt om de stroomvoorziening te gebruiken van een 230V aansluiting, waardoor er geen extra stroomvoorziening nodig is voor de melder. Bovendien heeft het product een lange levensduur van 10 jaar, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw huis is voorzien van een betrouwbare rookmelder.

9. Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen.

5/5

De Optische Rookmelder FA25 is een krachtige en betrouwbare rookmelder voor een veilig gevoel in huis. De rookmelder is voorzien van een optische technologie die het vroegtijdig detecteren van rook en vlammen mogelijk maakt. De rookmelder wordt geleverd met 2 gratis AA-batterijen waarmee je direct aan de slag kunt. Het apparaat is met zijn kleine formaat gemakkelijk in de hoeken van je kamer of gang te installeren en biedt een betrouwbare branddetectie. Het compacte ontwerp heeft een hoge detectiegevoeligheid en maakt gebruik van een luid alarmsignaal van 85 dB om je te waarschuwen als er rook of brand gedetecteerd wordt. Daarnaast heeft het een pauzestand, waarmee je vals alarmen kunt voorkomen. De rookmelder heeft ook een lege batterij indicator en kan tot 10 jaar meegaan, wat je volledige geruststelling geeft. Met de Optische Rookmelder FA25, kun je altijd vertrouwen op een betrouwbare rook- en branddetectie.

2. Angeleye Rookmelder

5/5

De Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae is een optische rookmelder met een vervangbare 9 V-batterij en een grote centrale testknop. Met de unieke Smart Silence-functie kun je de rookmelder gedurende maximaal 8 minuten pauzeren in het geval van ongewenste meldingen. Als er toch rook wordt gedetecteerd, gaat de rookmelder af. De levensduur van deze rookmelder is 10 jaar en hij wordt geleverd met 5 jaar garantie. De Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae is verkrijgbaar in wit en wordt geleverd in een verpakking met 2 stuks. Met de Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae profiteert u van de hoogste kwaliteit als het gaat om rookdetectie. Met de vervangbare 9 V-batterij is de rookmelder makkelijk te installeren en te gebruiken. In het geval van ongewenste meldingen kunt u gebruikmaken van de Smart Silence-functie om de rookmelder tot 8 minuten te pauzeren. Deze rookmelder is uiterst betrouwbaar en heeft een levensduur van 10 jaar, met 5 jaar garantie. Met een verpakking van 2 stuks kunt u direct gebruik maken van deze optische rookmelder.

4. Fito ASD-10Q Optische Rookmelder Batterij gaat 10 jaar mee 10 Jaar garantie Zeer compact model Inclusief dubbelzijdige.

5/5

De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is een must-have voor elke woning. Het model is zeer compact en uitgerust met dubbelzijdige tape voor eenvoudige montage. De batterij gaat maar liefst 10 jaar mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vervanging. Daarnaast heeft de rookmelder een luid pulserend alarm, zodat u er altijd op kunt vertrouwen dat u tijdig gewaarschuwd wordt voor brandgevaar. De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is gecertificeerd volgens EN 14604 en is voorzien van een garantie van 10 jaar. Daarom kunt u er zeker van zijn dat uw woning optimaal beschermd is tegen brandgevaar. Dankzij de eenvoudige installatie is de rookmelder in een handomdraai geïnstalleerd.

6. AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR is een modern en innovatief rookmeldersysteem waarmee je je woning of bedrijfspand veilig kunt houden. Dit model heeft een levensduur van minimaal 5 jaar en is daarom een uitstekende keuze voor langere periodes. Bovendien is de installatie erg eenvoudig, dankzij de bijgeleverde 9V alkaline batterij. De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR is uitgerust met een geavanceerd optisch sensortechnologie, waardoor het systeem in staat is om kleine rookdeeltjes te detecteren en een alarm af te geven. De detector is daarnaast voorzien van een geïntegreerde storingsdetectie, waardoor het systeem in staat is om te herkennen of er storingen zijn in het systeem. Deze technologie zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over een onverwachte storing. Daarnaast heeft het systeem een ingebouwde temperatuurcorrectie, waardoor het systeem in staat is om temperatuurveranderingen in de omgeving te detecteren en de alarmen te filteren. Dit zorgt er voor dat je niet last hebt van vals alarm.

8. optische rookmelder lithium batterij.

5/5

De optische rookmelder met lithium batterij biedt een veilige en betrouwbare manier om je huis te beschermen tegen brand en rookschade. De batterij heeft een lange levensduur, waardoor je rustig kunt slapen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de batterij leeg raakt. Deze rookmelder heeft een unieke functie die het leeg-batterij-signaal voor maximaal 8 uur kan pauzeren, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de batterij. De rookmelder is voorzien van een geavanceerd alarmsysteem dat je vroegtijdig waarschuwt bij het detecteren van rook in je huis. Dit is mogelijk door het gebruik van een optische sensor die om de paar seconden de lucht controleert. Deze rookmelder heeft ook een licht dat gaat branden als er een alarm wordt geactiveerd. Als je de batterij wilt vervangen, is dat ook gemakkelijk te doen. Er zit een kleine opening aan de achterkant, waar je de oude batterij uit kunt halen en de nieuwe batterij erin kunt plaatsen. De optische rookmelder met lithium batterij is een veilige en betrouwbare oplossing om je huis te beschermen tegen brand en rookschade. Met de pauzeerfunctie is je huis altijd optimaal beschermd, zodat je rustig kunt slapen zonder zorgen.

10. DVM-SA30IR-5: set met 5x geavanceerde optische rookmelder. werkt 10 jaar op vaste batterij. Koppelbaar met andere.

5/5

De DVM-SA30IR-5 is een set met vijf geavanceerde optische rookmelders. De rookmelders hebben een ingebouwde 3V vaste lithium batterij die een levensduur van 10 jaar heeft. Daarnaast zijn de rookmelders koppelbaar met andere, wat betekent dat meerdere detectoren kunnen worden aangesloten op één alarminstallatie. Deze rookmelders hebben een hoge gevoeligheid, waardoor ze op een betrouwbare manier kunnen detecteren of er brand is of niet. Bovendien hebben de rookmelders een lage storingsgevoeligheid, wat betekent dat ze zelfs kleine rookdeeltjes met een hoge precisie kunnen detecteren. De rookmelders zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en hebben een robuust ontwerp waardoor ze bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Vragen over de optische rookmelder recensie

Wij testen onze optische rookmelders altijd uitgebreid voordat ze op onze website worden geplaatst. De vergelijkingen die op onze site terug te vinden zijn, worden uitgevoerd door onze top redacteuren met specifieke onderzoeksvaardigheden. Het onderzoek richt zich op reviews die geschreven worden door consumenten. We houden rekening met de mate van tevredenheid en hoeveelheid aan reviews die optische rookmelders ontvangen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je alleen de beste betrouwbare gereviewde optische rookmelders te zien krijgt.

Wij verkopen zelf geen optische rookmelders. We hebben echter wel de beste webwinkel geselecteerd voor jou. Klik op de “Bekijk prijs bij Bol.com” knop en je wordt naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je je aankoop kan afronden. De webshop wordt gekozen op betrouwbaarheid en lage prijsverhouding.

De 10 beste optische rookmelders hebben we voor jou uitgekozen na uitvoerig onderzoek. Houd er rekening mee dat dit een algemeen consumentenoordeel is. De beste optische rookmelder voor jou is uiteraard subjectief. Onze absolute top 3 is als volgt:

1. DVM-SB90 optische rookmelder
2. Angeleye Rookmelder
3. AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij.

Er zijn verschillende criteria waar wij naar kijken bij het opstellen van de top 10 beste optische rookmelders. Een van de beste eigenschappen om te vergelijken is zonder twijfel de duurzaamheid van een product. Daarom doen wij uitvoerig testen om de duurzaamheid te garanderen. Natuurlijk wil je ook een passende prijs betalen. Wij hebben dan ook een selectie gemaakt van alleen maar optische rookmelders met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Uiteindelijk moet het product het ook goed doen in de ogen van de consument.

De best geteste optische rookmelder kopen met behulp van deze handige vergelijkingstips

Wat is de beste optische rookmelder? Met de overweldigende keuze aan optische rookmelders snappen we dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. De optische rookmelder test toont aan dat je het beste een optische rookmelder uit de top 3 kan kopen. Wil je liever zelf nog een vergelijking maken tussen de verschillende optische rookmelders, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bij het vergelijken van optische rookmelders bijvoorbeeld op de reputatie van de fabrikant, de producteigenschappen en natuurlijk de prijs.

Al deze specificaties worden per product aangegeven in de top 10. Door de beschrijvingen te lezen, de afbeeldingen te checken en via de link naar de externe webshop de prijs te bekijken, kun je de optische rookmelders vergelijken en weet jij precies wat je aankoop zal zijn. Wij kiezen altijd voor een top 10 met producten in verschillende prijscategorieën zodat er voor elk budget mogelijkheden zijn.

Conclusie optische rookmelder productreview

Nu zul je merken dat er een variëteit aan optische rookmelders zijn en dat er een is die bij jou past. Je kunt ervoor kiezen om je een optische rookmelder aan te schaffen, of je een lagere prijs betaald voor een conventionele rookmelder. Of je nu kiest voor de prijs of voor het gemak, het is belangrijk dat je een rookmelder hebt in je huis. Desalniettemin, is de kwaliteit van de optische rookmelder beter dan die van de conventionele rookmelder. Onze top 10 lijst heeft je een goed beeld gegeven van wat er allemaal op de markt is. Nu zul je zelf een keuze kunnen maken die het beste bij jou past. Door deze top 10 lijst te bekijken, heb je gemerkt dat er een bonte verzameling optische rookmelders is. Je bent in staat om je een optisch rookmelder aan te schaffen of je kiest ervoor om minder te betalen voor een conventionele rookmelder. Wat je ook kiest, er is gezegd en geschreven dat het hebben van een rookmelder in je huis belangrijk is, en daar ben ik het helemaal mee eens. Een optische rookmelder geeft kwalitatief gezien beter een alarm af, maar je kunt ook kiezen voor het gemak. Uiteindelijk is het aan jou om een keuze te maken die bij jouw budget en wensen past.

Disclaimer: Ons team van opareview.nl is constant op zoek naar de beste optische rookmelders. Voor de beste aankoop verwijzen wij dan ook altijd naar onze top 10 beste optische rookmelders. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat wij zelf de producten niet leveren. De verantwoordelijkheid voor de verkoop ligt bij de webwinkel.

Gepubliceerd op: 2 dec. 2022

Picture of Harry de Vries
Harry de Vries

Product reviewer opareview.nl

Hoi ik ben Harry, 76 jaar en schrijver voor de website.  Ik ben inmiddels al een aantal jaar gepenensioneerd, maar ik sta nog vol in het leven en ben zodoede graag verbonden aan Opareview.nl. Dagelijks speur ik het internet voor je af om de beste producten voor opa’s te vergelijken.

Mijn passie is om onze lezers de beste aankopen te laten doen en zelf pluk ik hier ook de vruchten van. Door het onderzoek van mijn team, weet ik immers ook altijd de leukste producten voor de beste prijzen te bestellen. Hiervoor schrijf ik regelmatig artikelen met de top 10 producten voor opa van dit moment. De optische rookmelder als beste getest, vind je dus hier!